<<<صفحه پانردهم صفحه شانزدهم صفحه هفدهم>>>
نبرد اشرافزادهها ، جنگی بین مرسدسبنز S کلاس و بیامو سری7
تاریخ انتشار:95/06/24
چهل سال است که دارند با هم میجنگند. جدالی نه از جنس اسپرتهای جوانپسند ریزاندام یا شاسیبلندهای غولآسای پرمدعا. جدالی که هیچ کس نه میتواند وارد آن شود و نه جراتش را دارد. درباره جنگ اشرافزادهها صحبت میکنیم. جنگی بین مرسدسبنز S کلاس و بیامو سری۷٫ چهل سال است که یک بار اشتوتگارتیها تاج لوکسترین خودروی دنیا را بر سر میگذارند و یک بار هم باواریاییها بر این تخت پادشاهی تکیه میزنند. سابقه ندارد که خودروی دیگر یارای مقابله با آنها را داشته باشد. گهگاه پیش آمده که آئودی اس۸ برای این دو رجزخوانی کرده باشد ولی مشتریان سرسخت این آلمانیها سر آن هموطن را زیر آب کردهاند. اکنون که کشش بازار به سمت خودروهای فناورانه و کوچک شهری بیشتر است، این دو باید اعجاز خیرهکنندهای را از آستین خود بیرون بکشند. لوکسگرایی در این خودروها الزاما محدود به استفاده از چوب گردو و چرم گاومیش نمیشود. احترام تمام قد به سلایق مشتری ویژهپسند با استفاده از نوابغ طراحی و مهندسی، هنر این دو خودرو است. سدانهای فولسایزی که شاید به نظر نیایند ولی مانند یک درگستر خشن، دارای پیشرانههای پرقدرتی هستند. به عبارتی دیگر، این دو ادای تجملگرایی را به نمایش نمیگذارند. آنها خود مظهر پدیده هستند. این آخرین شانس مرسدس و بیامو برای کسب بهترین سازنده خودروهای لوکس در سال ۲۰۱۶ است.
تاریخچه اس کلاس؛ یادگار پانتون
برخلاف تصور، لوکسسازی پدیده نوظهوری در صنعت خودرو نیست. رولزرویس و بنتلی در انگلستان، رنو و پژو در فرانسه و کادیلاک و اولدزموبیل در آمریکا از پیشگامان تجملگرایی بودند. اواسط دهه ۵۰ میلادی، همان ایامی که در اوج شهرت و نفوذ بود، آمد و تعریفی جدید در مفهوم اتومبیلهای لاکچری ایجاد کرد. این اشتوتگارتی با معرفی یک سدان زیبا و باکیفیت به اسم Ponton سبک و سیاق منحصر به فردی را در این حوزه آغاز کرد. خودروی فوق لوکسی بود که برخلاف رولزرویس، قابلیت استفاده مداوم و مصارف عادی را نیز داشت. پانتون پایهگذاری یک کلاس جدید از مرسدسبنزها بود. کلاسی که سال ۱۹۵۹ با Fintail ادامه پیدا کرد. فینتیل از نظر طراحی یک سر و گردن نسبت به پدر خود مدرنتر و شیکتر بود. شرکت برای اولینبار روی این خودرو از پیشرانههای ۵/ ۳ لیتری هشت سیلندر Vشکل استفاده کرد. بدون شک دوران اصلی این سری از خودروهای بنز با مدل W108 آغاز شد که آن را در سال ۱۹۶۵ رونمایی کردند. همین مدل بود که تمام ثروتمندان دنیا را گرفتار خود کرد. محصولی بسیار مجلل با آپشنهایی درخور توجه که مرزهای مهندسی مرسدس را به رخ حریفان میکشید.
دبلیو۱۰۸ یکی از اولین محصولات در دنیای اتومبیل بود که پیشرانهاش سیستم پاشش سوخت انژکتوری داشت. استفاده از یک پیشرانه حجیم ۳/ ۶ لیتری هشت سیلندر Vشکل سنت استفاده از قوای محرکه سنگین روی خودروهای لوکس را باب کرد. تصور کنید این خودرو در سال ۶۵ میلادی از چوب گردو و شیشههای برقی بهره میبرد. سرانجام در تاریخ ۱۹۷۲ پس از سه مدل خودرو، اولین فرزند در خانواده Sکلاسها متولد شد. یکی از رویاییترین تولیدات شرکت که در حقیقت یکی از کمیابترین آنها نیز به حساب میآید. استفاده از ایربگ، سیستم تعلیق بادی-روغنی با بازوهای مستقل و ترمزهای تمام دیسکی این مدل را با اختلافی وحشتناک به بالای قله تجملگرایی رساند.
مرسدسبنز S550؛ ناخدا پولدار
ششمین نسل از اس کلاسها در سال ۲۰۱۳ رونمایی شد. خودرویی که تا همین لحظه هم زیر انتقادهای شدید مربوط به زبان طراحیاش قرار دارد. محصولی که به عقیده بسیاری چراغهای جلو و عقبی و همچنین جلوپنجره جدیدش، آن وقار و متانت نسل قبلی را ندارد. فارغ از این اختلاف نظرها، این فوق لوکس برگرفته از کانسپتی جنجالی به اسم اف۷۰۰ است که در سال ۲۰۰۷ رونمایی شده بود. نسل جدید اس کلاس اولین خودرویی در دنیا نام گرفته که تمام لامپها و چراغهای موجود در آن از نوع LED هستند. اگر از گوشه و کنار تبلیغی درباره یک خودرو میشنویم که در آن از عبارت هوشمند استفاده شده، در مقابل این خودرو چیزی در حد یک شوخی است.
مرسدسبنز اس۵۵۰ امروز به معنی واقعی کلمه هوشمند است. یعنی واقعا داخل آن یک کامپیوتر مستقل با عملکرد هوش مصنوعی قرار دارد. مرکز کنترل این کامپیوتر را شرکت اینتل با پردازندههای اتم خود تامین کرده است. به همین خاطر ایمنی و رفاه در این خودرو بیش و پیش از هر خودروی دیگری است. سیستم تعلیق، هندلینگ، حسگرهای اطراف و حتی یک دوربین ۳۶۰ درجه که تا سرعت ۱۳۰ کیلومتر در ساعت همهچیز را اسکن میکند، بدون اطلاع راننده خود به خود با تواناییهای او هماهنگ میشوند.
تاریخچه سری۷؛ فولاسپرت فوقلوکس
پنج سال بعد از تولید اولین مرسدسبنز اس کلاس، رقیب همیشه در صحنه آنها نیز دست در آستین برد تا یک هماورد دندانگیر برای او بیرون بیاورد. همانطور که بنزیها سخت تلاش میکردند تا بتوانند مانند بیامو خودرویی با ذات اسپرت تولید کنند، طرف مقابل هم شدیدا بر آن بود تا کاری کند که مردم حس لوکسگرایی را از محصولات آنها نیز دریافت کنند. بیامو از ۶۸ تا ۷۷ میلادی محصولی را روانه بازار میکرد که جسته و گریخته هم لوکس بود و هم اسپرت. البته ویژگیهای جوانپسندانهاش به طرزی مشهود غالب بود. این سدان «نیو سیکس» یا شش جدید نام داشت. اما چون برنامه شرکت برای طراحی ماهیت آن هنوز مستقل نشده بود، اقبال چندانی نصیباش نشد. درست در روزی که این خودرو از خط تولید پایین کشیده شد، شرکت اعلام کرد که یک سری جدید را خواهد آورد که تمرکز اصلیاش فقط لوکسگرایی است.
این برای باواریاییهایی که مدام زیر فشار مرسدس بودند، یک ادعای بزرگ بود. اما آنها پا پس نکشیدند و اولین عضو ارتشی موسوم به سری۷ را تولید کردند. اولین سدان واقعی شرکت. خودرویی که در همان نسل اول با پیشرانه ۴/ ۳ لیتری ۶ سیلندر خوابیده توربوشارژرش نشان داد تنها مدلی است که میتواند هم یک لوکس تمام عیار باشد و هم یک اسپرت پنهان. نسل بعدی که در ۱۹۸۴ رونمایی شد ناگهان با انبوهی از آپشنهایی که در زمان خودش یک رویا محسوب میشد، آمد. نصب گوشی تلفن و حتی فکس، کنترل کشش و چراغهای پرنور اچ.آی.دی از جمله امکاناتی بودند که سری۷ را بهعنوان یک تجملگرای خاص به دنیا شناساند. در اواخر همین نسل برای اولینبار از پیشرانههای ۱۲ سیلندر Vشکل استفاده شد تا به رقیب هموطن نشان دهند فقط آنها نیستند که در این زمینه تخصص دارند. این بیامو در آزمونهای شرکت توانست به سرعت ۲۸۰ کیلومتر در ساعت دست پیدا کند ولی بر اساس قوانین مجبور شد که سرعتش را روی ۲۵۰ کیلومتر در ساعت محدود کند.
بیامو ۷۵۰Li؛ استیو جابز با لباس فدرر
این خودرو را یک دانشمند ورزشکار بدانیم یا یک ورزشکار دانشمند؟ ششمین نسل از بیاموهای سری۷ در حالی در نمایشگاه ۲۰۱۵ فرانکفورت رونمایی شد که این شرکت تمام دانش ۱۰۰ ساله مهندسی خود را یکجا درون آن گنجانده بود. علاوه بر این، هنر اسپرتسازی بدون اینکه بخواهد به لذت باابهت رانندگی آسیبی برساند را نیز درون آن میبینیم. بیامو در ایامی این خودرو را تولید کرد که شرکت از نظر مالی اوضاع خوبی را پشت سر میگذاشت.
بنا بر این دست و بالش در زمینه تحقیق و توسعه باز بوده است. اینکه چهره خشنشده آن باب میل خیلیها هست و توی ذوق خیلیهای دیگر میزند، بحثی سلیقهای به حساب میآید. با این حال نکته مهم آنجاست که همین تند و تیزی صورت کمک عجیبی به بهبود ضریب اصطکاک آن کرده است. اما اینکه بیامو پس از سالها بهصورت اختصاصی تنها برای این خودرو یک پلتفرم مستقل طراحی کرده، دیگر سلیقه نیست. مهندسان باواریایی بهتنهایی توانستند در علم شیمی نیز مبدع باشند. پلیمرهای جدید فیبر کربن مستحکمشده آنها خیلی زود در صنایع هوایی و کشتیسازی مورد استفاده قرار گرفت. پوششهایی بسیار سبک و بسیار مقاوم. همچنین در پدیدهای دیگر، شرکت از نوعی فولاد استثنایی با قدرت تحمل تنش فوقالعاده در قسمتهای مختلف شاسیاش بهره گرفت.
فروش زیاد و سود کم خودروسازان چینی
تاریخ انتشار:95/06/23
آمارهای بازار خودروی چین نشان میدهد که خودروسازان داخلی طی 6 ماه نخست سال میلادی جاری شاهد رشد فروش خود در این بازار بودهاند و توانستهاند سهم خود را در بازار خودروی چین افزایش دهند. علت این رونق، استقبال خانوادههای چینی از خودروهای شاسیبلند عنوان شده است. آمار نشان میدهد که بیش از 40 درصد خودروهای شاسیبلند فروخته شده در چین از برندهای داخلی بودهاند. با وجود این، برندهای داخلی هنوز با فشارهای مالی سنگینی مواجهند چون حاشیه سود کمی داشتهاند.
کارشناسان میگویند که فناوری و ابداعات همچنان پاشنهآشیل خودروسازی چین محسوب میشود. در شرایطی که برندهای خودروهای داخلی در چین طی سال 2014 میلادی 33 درصد از فروش را به خود اختصاص داده بودند، در سال جاری سهمی 41 درصدی از فروش خودرو در این کشور داشتهاند. گر چه خودروسازی چین بهبود و پیشرفت زیادی داشته است، اما کارشناسان بر این باورند که بسیاری از شرکتهای خودروسازی چینی باید با تاکید بیشتر بر فناوریهای پیشرفته و ابداعات بر میزان سود خود بیفزایند/دنیای اقتصاد
3 سناریو برای شیوه ورود خودروهای بالای 2500 CC
تاریخ انتشار:95/06/21
رئیس سازمان اموال تملیکی از برگزاری مزایده فروش خودروهای لوکس آزادشده با مصوبه دیوان عدالت ظرف 15 روز آتی خبرداد و گفت: دولت سه سناریو را برای شیوه ورود خودرو بالای 2500 سیسی در دست بررسی دارد.
امین دلیری در گفتگو با مهر با بیان اینکه مزایده خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سی سی ظرف 15 روز آینده برگزار میشود، گفت: دولت عرضه و فروش خودروهای بالای 2500 سیسی را در سال 93 ممنوع اعلام کرد و بر این اساس این خودروها باید به کشورهای مبدا واردات، مرجوع میشد که این کار اتفاق نیفتاد و صاحبان این کالاها، آنها را به دلیل پیگیری برای واردات از مجاری رسمی، در گمرک رها کرده بودند و کالا متروکه شده بود، چراکه قرار بود که این مصوبه اصلاح شود تا ممنوعیت واردات، مشمول این خودروها نشود.
رئیس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی افزود: فرآیند تصمیمگیری دولت در این رابطه طولانی شد که بر این اساس، هیات عمومی دیوان عدالت اداری چند روز پیش با صدور رای، مجوز ورود این خودروها را صادر کرد که البته به معنای ثبتسفارش جدید خودروهای بالای ۲۵۰۰ سیسی نیست؛ به این معنا که چگونگی واردات و مجاز بودن یا نبودن ثبتسفارش این خودروها، با توجه به سیاستهای دولت در آینده مشخص میشود.
وی تصریح کرد: بر این اساس، دولت سه شیوه را برای تصمیمگیری در خصوص چگونگی ورود خودروهای با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سیسی در دستور کار بررسی دارد؛ به این معنا که یا شاخص ارزش و قیمت این خودروها را در نظر خواهد گرفت، یا بر اساس شیوه فعلی یعنی حجم موتور کار را مدیریت خواهد کرد یا تلفیقی از حجم موتور و ارزش را مدنظر قرار خواهد داد یا در نهایت، تصمیم به اصلاح تعرفه واردات این خودروها خواهد گرفت، بنابراین این شیوهها در دستور کار بررسی دولت قرار دارد و در مورد آن تصمیمگیری میشود.
به گفته دلیری، هنوز دیوان عدالت اداری مصوبه ورود خودروهای مذکور را در اختیار سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی قرار نداده است؛ اما وقتی مصوبه ابلاغ شد، به هر نحوی که قانون اجازه میدهد و در چارچوب وظایف این سازمان است، به آن عمل میشود.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۱۳۷ خودروی لوکس با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سیسی در اختیار این سازمان قرار دارد که صاحبان کالا باید برای تعیین تکلیف آن به سازمان رجوع کنند؛ البته این خودروها به صورت مستقیم به دارندگان آنها تحویل داده نمیشود؛ بلکه باید مزایده برگزار شود و خود آنها هم میتوانند در این مزایده شرکت کرده و در صورت برنده شدن در آن، مالک خودرو شوند؛ در غیر این صورت، سازمان منابع حاصل از فروش را طبق ضوابط و مقررات به مالکان تحویل میدهد.
رئیس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه امروز(شنبه) مصوبه دیوان عدالت اداری را احتمالا دریافت خواهیم کرد، گفت: قرار است مزایده فوقالعادهای از سوی سازمان برای فروش خودروهای با حجم بالای ۲۵۰۰ سیسی برگزار شود که البته ساز و کارهای خاص خود را دارد و مزایده هم به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد و باید در سایت مراحل آن به ثبت برسد و ابلاغ شود. البته باید مدتی را هم برای بازدید خودروها از سوی متقاضیان شرکت در مزایده فراهم کرد که به نظر میرسد حداقل ۱۵ روز زمان لازم است که این فرآیند انجام شده و مزایده برگزار شود.
وی تصریح کرد: وقتی کالا متروک میشود، از ید صاحبان آن خارج شده و تعیین تکلیف آن با سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی است؛ بنابراین باید صاحبان کالا نیز در مزایده شرکت نمایند. متاسفانه اندکی دیر در خصوص تعیین تکلیف این خودروها تصمیمگیری شد، چراکه اجماع وجود نداشت.
پای ماکسیمای جدید به ایران باز میشود؟
تاریخ انتشار:95/06/20
نژادی از سدانهای خانوادگی وجود دارند که بزرگتر از سدان های سایز متوسط همچون سوناتا، اُپتیما و کمری هستند اما به بزرگی سدانهای فولسایز نیستند. از نظر تجهیزات، توان عملکردی و کیفیت سواری نیز این رده، سرتر از سدان های خانوادگی عادی هستند اما باز هم نمی توان آنها را همرده سدان های لوکس دانست.
ما این نژادِ موسوم به سدان های خانوادگی نیمهلوکس را با ماکسیمایی می شناسیم که برای ما، هرگز نسل عوض نکرد اما با وجود اینکه شانزده سال با تازهترین نسل این ساخته نیسان اختلاف سن دارد، هنوز هم به خاطر رگه های اسپرتی نهفته در ماهیت شیک و بالارده اش، از محبوب های بازار در رده قیمتی خود است. و در حالیکه نه پارسخودرو توانست نسل های بعد ماکسیما را در کشور کند و نه واردات آن بصورت متفرقه به کشور صورت گرفت، شرایط برای جولان هیوندای آزرا (در نسل جدید، در بازار کشورمان، گرنجور) و کادنزا محیا شد. البته روز های خوش کره ای ها هم دیری نپایید و اجرایی شدن محدودیت حجمی برای ورادات خودرو، پایانی شد بر حضور سدان های خانوادگی نیمهلوکس. در این نوشتار، ضمن بررسی آخرین تغییرات ماکسیما، به این پرسش می پردازیم که آیا واقعا امکان عرضه دوباره این نام در کشور وجود ندارد؟
ماکسیمای نسل هشت، در هیبت یک سدان اسپرت
35 سال از اولین باری که نام ماکسیما روی تریم بالارده داتسون 810 نقش بست، می گذرد و امروز، این نام مترادف است با پرچمدار سدان های نیسان؛ سدانی با ماهیت اسپرتی که در گذر این سال ها، هم از نظر ابعاد و هم از نظر سطح امکانات ایمنی و رفاهی، مُدام در رُشد بوده. نسل جدید ماکسیما که سال گذشته در نمایشگاه بینالمللی خودرو نیویورک معرفی شد، سه نسل بالاتر از ماکسیمایی است که ما می شناسیم، و در فرآیند توسعه، بیشتر و بیشتر بر ماهیت اسپرتی و بالارده آن تاکید شده.
راضی به ماکسیمای 4 سیلندر
ماکسیمای نسل هشت که برپایه زیرسازی جدید، سبکتر و مستحکمتر از نسل قبل آن فرم گرفته، با پیشرانه V6 3.5 لیتری 300 اسبی جدیدی عرضه شده که با 354 نیوتن متر گشتاور، از مسیر گیربکس Xtronic CVT محرک چرخ های جلو است و بطور متوسط، در شهر و جاده به ترتیب صدی 11.2 و 7.8 لیتر بنزین می سوزاند. با این پیکربندی که شتاب صفر تا صد 6.3 ثانیه به همراه دارد، عملا پُشت دیوار بلند محدودیت حجمی واردات، باقی می ماند اما آنچه که به آن پرداخته نشده این است که ماکسیما با موتور 4 سیلندر 2.5 لیتری نیز عرضه می شود که روی کاغذ، محدودیتی برای ورود به کشور ندارد. این پیشرانه محرک ماکسیما های بازار چین است و با 184 اسببخار قدرت و 234 نیوتنمتر گشتاور، متصل به گیربکس Xtronic CVT بوده، شتاب 9.5 ثانیه و حداکثر سرعت 211 کیلومتر در ساعت به آن می دهد. ماکسیمای 4 سیلندر با این شتابگیری و سرعت حتی نزدیک به آن چیزی نیست که از یک سدان نیمهلوکس با ادعای اسپرتی بودن انتظار می رود اما حداقلش این است که محدودیتی برای عرضه آن در کشور وجود ندارد و حالا که بحث بازگشت دوباره ساخته های نیسان به ایران توسط شرکت جهاننوینآریا مطرح است، می تواند بهترین گزینه برای عرضه باشد.
هیجان بصری
نیسان با استایلی کاملا دینامیک و متمایز در طراحی بدنه و بهرهگیری از فرم های مواجی که همه از خشونت مشخصا ژاپنی چهره و جلوپنجره V-نشان نیسان در مرکز آن آغاز می شوند، سعی داشته بر هویت اسپرتی تری تاکید کند که ماکسیمای نسل هشت در پی آن است. فرم کوپه اتاق در کنار طرح مخفی ستون های جلو و باریکه به ظاهر منفصلکننده سقف از نیمتنه پایینی در ستون عقب نیز این حس اسپرتی بودن را تقویت می کنند. کابین اما با رویکردی ساده تر طراحی شده تا در کنار تزئینات فلزی و گستره چرم بکار رفته در آن، القاء کننده احساس تجمل یک سدان لوکس باشد. هرچند با 7 درجه زاویه ای که بخش مرکزی داشبورد به سبک نیسان GT-R به سمت راننده گرفته و همچنین، فرمان اسپرت کف-تخت و خوشدست و اهرم های تعویض دنده پشت آن، ناخودآگاه احساس حضور در کابین یک خودرو اسپرت در ذهن تداعی می شود.
کمی بیشتر از 100 میلیون تومان
مدل پایه ماکسیمای 6 سیلندر نسل هشت در امارات متحده عربی، قیمت پایه ای معادل 108 هزار درهم (نزدیک به 104 میلیون تومان) داشته، بصورت استاندارد به سیستم ناوبری، صفحه نمایش 8 اینچی لمسی روی داشبورد، صفحه نمایش 7 اینچی کامپیوتر بین کیلومترشمار و دورسنج موتور، استارت دکمه ای، سیستم تهویه با کنترل خودکار دو منطقه ای، صندلی برقی راننده با قابلیت تنظیم در 8 جهت، صندلی برقی سرنشین جلو با قابلیت تنظیم در 4 جهت و چرخ های 18 اینچی مجهز است. در مدل های بالاتر نیز گستره ای از امکانات رفاهی و ایمنی استاندارد از جمله گرمکن صندلی ها، آیینه بغل ها و فرمان، تنظیم برقی گودی کمر، کروزکنترل تطبیقپذیر، دید 360 درجه از اطراف خودرو، تشخیص خوابآلودگی راننده، هشدار احتمال برخورد از روبرو، بررسی نقاط کور راننده و سیستم صوتی Bose با 11 بلندگو به این لیست اضافه می شود. قیمت پایه مدل 4 سیلندر نیز در چین، 234.800 یوان است که تقریبا معادل 127 میلیون تومان می شود.
پروندهای برای فیات 500
تاریخ انتشار:95/06/18
فیات 500، سابقهای دیرینه دارد. این خودروی بسیار کوچک ایتالیایی، مهمترین رقیب برای خودروی مینی محسوب میشد. نخستین مدلهای فیات 500 مابین سالهای 1957 تا 1975 تولید میشدند. نسل اول این خودروی ارزان قیمت، تنها 2.97 متر طول داشت. بعلاوه یک موتور 2 سیلندر 479 سیسی نیروبخش آن بود. این موتور تنها با هوا خنک میشد و وجه تسمیه نام 500 نیز به حجم همین موتور اشاره داشت. در واقع این خودرو یکی از نخستین خودروهای کلاس شهری محسوب میشود.
فیات 500 از همان ابتدا در سبکهای مختلف بدنه نظیر کروکی، ون، هاچبک سه درب و نسخه کشیده L تولید میشد. این روند در نسل جدید هم همچنان دیده میشود. به گونهای که شاهد مدلهای مختلفی با سقف بازشونده، ون و کشیده و کراساوور از مدل 500 هستیم.
فیان 500 در پنجاهمین سالگرد تولدش، مجدداً احیا شده و با مدلی جدید و مدرن با طراحی کلاسیک روانه بازار شد. در اینجا نیز فیات از روندی که فولکس در احیای بیتل و BMW در احیای مینی طی کرده بودند، الگو گرفته و فرزند کوچک اندام خود را مجدداً روانه بازار نمود.
فیات 500 جدید از سال 2007 معرفی شده و ساختاری موتور جلو، دیفرانسیل جلو و چهار سرنشینه دارد. این خودرو در ابتدا در فرمهای کوپه و کانورتیبل معرفی شده و نسخههای دیگر آن با پسوندهایی نظیر L برای نسخه ون و X برای نسخه کراساوور فروخته میشوند. نسل جدید فیات 500 دیگر به جز ظاهر، اشتراکات دیگری با مدلهای قدیمی ندارد و علاوه بر اینکه دیگر خودروی ارزانی نیست، از پیشرانه مدرن 4 سیلندر سود میبرد.
این خودرو میتواند مجهز به یکی از دو موتور 1.4 لیتری با قدرت 101 اسب بخار و گشتاور 97 پوند فوت با تنفس طبیعی و یا توربوشارژر با اینترکولر 135 اسبی و 150 پوند فوتی باشد. برای انتقال نیرو هم یکی از گیربکسهای 5 سرعته دستی یا 6 سرعته اتوماتیک قابل انتخاب است. مد 500E مجهز به پیشرانه الکتریکی بوده و مدلهای آبارث نیز از موتور تقویت شدهای برخوردارند.
موتور مولتی ایر برای بهبود مصرف سوخت و راندمان ارتقا یافته است. اما از این موتور نباید انتظار عملکردی خارقالعاده مخصوصاً با گیربکس شش سرعته داشته باشید. حتی مدل توربو هم خیلی تأثیرگذار نیست. شاید این موضوع به وزن نسبتاً بالای خودرو برگردد. در هر صورت سرعت خودرو در بزرگراهها همراه با اعتماد به نفس نسبی خواهد بود. شتاب مدل توربو از سکون تا سرعت 96 کیلومتر بر ساعت 8.1 ثانیه است. برای رسیدن به سرعت 160 کیلومتر به زمان 23.1 ثانیه نیاز است. بیشینه سرعت نیز به صورت الکترونیکی به 204 کیلومتر بر ساعت محدود گردیده است. شتاب جانبی قابل تحمل نیز 0.83 جی میباشد. ترمزها نیز چندان جای تحسین ندارند زیرا از سرعت 113 کیلومتر تا ایستادن کامل، خط ترمزی 55.2 متری بر جای میگذارند.
فیات 500 هنوز خودرویی جمع و جور شهری بوده و برای زندگی شهرنشینی امروزی و ترافیک مناسب است. هرچند ابعاد خودرو نیز نسبت به سابق رشد نمودهاند. به عنوان مثال طول خودرو به 3.66 متر و فاصله بین دو محور آن به 2.3 متر رسیدهاند. با این ابعاد، حجم اتاق به صورت کلی بین 75 تا 76 فوت مکعب میباشد و فضای بار هم 5 تا 10 فوت مکعب بسته به مدل خواهد بود که ارقامی بسیار پایین بوده و نمایانگر اتاق فشرده آن هستند. در عین حال وزن خالص خودرو نیز مابین 1089 تا 1225 کیلوگرم میباشد.
مصرف سوخت مابین 7.6 تا 9.8 برای دو نوع پیشرانه یادشده در شهر و 5.9 الی 7.3 لیتر در بزرگراه اعلام شده است. این نشان میدهد که این خودرو هنوز هم با استانداردهای خودروهای طراز اول در مصرف سوخت کمی فاصله دارد.
مدل سقف بازشو، بیشتر از آنکه یک خودروی کروکی به نظر برسد، درواقع یک خودرو با سانروف پارچهای بزرگ سنتی است که روی ریلهایی جمع شده و ستونهای B و C نیز سر جای خود ثابت باقی میمانند. این خودرو بیشتر از آنکه کاربردی باشد، به واسطه مد به فروش میرسد. قیمت پایه فیات 500 از نزدیک 18 هزار دلار آغاز میشود. این رقم برای مدل 500C تا 25 هزار دلار نیز بالا میرود. بعلاوه هرگونه تجهیزاتی نظیر گیربکس اتوماتیک و پکیجهای رفاهی به قیمت خودرو میافزایند.
مدل 2016 فیات 500 همراه با تغییراتی در طراحی داشبورد بوده است. سیستم سرگرمی با نمایشگر 5.0 اینچی لمسی، جایگزین LCD مدلهای قبلی شده و علاوه بر تجهیز به ناوبری، کارکرد آسانتری نیز دارد. مدلهای بالاتر نیز مجهز به یک نمایشگر 7 اینچی و سیستم صوتی آلپاین با 6 بلندگو و روکش پارچهای صندلیها و رینگهای آلومینیومی 15 اینچی هستند.
متأسفانه فضای عقب برای سرنشینان و بار بسیار کوچک است. رانندگی با این خودرو نیز فاقد نشاط و طراوت کافی است. اگر چندان به مد اهمیت ندهید میتوانید گزینههای بهتری نظیر فورد فیستا و شورولت اسپارک را با هزینه کمتر خریداری کنید. حتی خرید فولکس بیتل و مینی کوپر با قیمتهای اندکی بالاتر نیز همراه با احساس رضایت بیشتری خواهد بود و در مورد فیات به نظر میرسد که در برابر این پول، چیز زیادی دریافت نکردهاید.
مینی کراس اور جدید ام جی ، شکار عکاسان شد
تاریخ انتشار:95/06/17
محبوبیت کراساوورهای کوچک همچنان در بازار خودرو رو به افزایش است
شرکت بریتانیایی امجی قصد دارد با مدل جدید ZS به بخش بسیار رقابتی کراساوورهای کوچک وارد شود. بهتازگی این کراساوور جدید در کوههای آلپ در حال آزمایش در هوایی مهآلود دیده شده و یک سری تصاویر جاسوسی جدیدی از آن گرفته و منتشر شده است.
امجی که چند سالی است به تملک چینها درآمده با عرضهٔ مدل جدید ZS، طیف محصولات خود را در اروپا درمجموع به چهار مدل خواهد رساند. همچنین ZS مکملی کوچکتر برای کراساوور فعلی GS خواهد بود. با توجه به این تصاویر جاسوسی میتوان تشخیص داد که ZS تغییری عمده در طراحی یک امجی مدرن را نشان میدهد. درحالیکه محصولات فعلی امجی همگی دارای جلوپنجرهای باریک هستند، ZS جدید از جلوپنجرهٔ بسیار گستردهتری برخوردار بوده و طراحی سپر و جلوپنجرهٔ آن هم تا حدودی یادآور مزدا CX-3 است.
در کل میتوان گفت طراحان امجی در مدل جدید ZS بهطور کامل زبان طراحی این شرکت را حفظ نکردهاند چراکه این خودرو با چراغهای جلوی باریک و خط کمر پایین شباهت کمی با دیگر برادران خود دارد. همچنین طراحی قسمت عقب نیز همین ویژگی را ادامه داده است. بااینوجود هرچند درواقع ZS مدلی کوچکتر از GS به نظر میرسد اما در ZS برخلاف برادر بزرگترش، شیشهٔ عقب فرمی عمودیتر دارد. بااینحال همچنان شاهد استفاده از چراغهای عقب باریکی در این کراساوور بریتانیایی هستیم و آنطور که تصاویر نشان میدهند برای آن صرفاً یک سر اگزوز تکی در زیر سپر عقب در نظر گرفته شده است.
قوای محرکهٔ امجی ZS هنوز کاملاً نامشخص است اما میتوانیم تا حدودی آنرا حدس بزنیم. مدل بزرگتر GS هماکنون مجهز به یک پیشرانهٔ 1.5 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ با 164 اسب بخار قدرت است و احتمالاً امجی اجازه نمیدهد که مدل کوچکتر ZS قدرت بیشتری از مدل بزرگتر GS داشته باشد؛ بنابراین انتظار میرود قدرت کراساوور کوچک ZS تا حدودی کمتر از GS باشد.
همچنین هنوز جزئیات معرفی و عرضهٔ ZS هم مشخص نشده است اما امجی میتواند برای آن نیز استراتژی مشابه GS را دنبال کند زیرا کراساوور GS برای اولین بار در چین رونمایی شد و حدود یک سال بعد در اروپا به نمایش درآمد؛ بنابراین انتظار میرود برای مدل جدید ZS هم همین رویه تکرار شود. همچنین در حال حاضر تقاضای بسیار زیادی در بازار چین برای کراساوورها وجود داشته و امجی هم قصد دارد از این محبوبیت و تقاضای بالا استفاده کند بنابراین مدل جدید ZS را بهسرعت برای عرضه به بازار آماده خواهد کرد.
تلاش هیوندای برای عرضه خودروی هیدروژنی ارزان در سال 2018
تاریخ انتشار:95/06/16
هیوندای تلاش میکند تا مدل کاملاً جدید هیدروژنی را در سال 2018 و با بهایی برابر با نصف قیمت هیوندای توسان سلول سوختی معرفی نماید.
یک منبع کرهای میگوید که این خودرو در یک رخداد ملی در کرهی جنوبی که تلاش دارد تا هدف دولت این کشور برای داشتن 10 هزار خودروی سلول سوختی تا سال 2020 شروع کند معرفی خواهد شد.
جزئیاتی نظیر نوع بدنه و اینکه هزینه و بهای این خودرو چگونه نصف توسان سلول سوختی خواهد بود هنوز نامعلوم است و تنها چیزی که ما میدانیم این است که ظاهراً خودروی مورد بحث محدودهی حرکتی 600 کیلومتری خواهد داشت که بهبودی دراماتیک نسبت به محدودهی حرکتی 415 کیلومتری توسان محسوب میشود.
انتظار میرود که بهای این خودرو در کره جنوبی 60 میلیون وون (حدود 54 هزار دلار) باشد اما پس از یارانههای داخلی قیمت خودرو بهطور چشمگیری کاهش خواهد یافت و به حدود 32.5 میلیون وون (حدود 29 هزار دلار) خواهد رسید.
در ایالاتمتحده توسان سلول سوختی تنها با شرایط لیزینگ سهساله در دسترس بوده و اقساط ماهیانه آن 499 دلار است. اگر مدل جدید سلول سوختی هیوندای در آمریکا ظاهر شود انتظار میرود که بهایی مشابه بهای تقریباً 60 هزار دلاری تویوتا میرای داشته باشد.
پاسخ مرسدس-AMG به آستون مارتین!
تاریخ انتشار:95/06/15
طبق گفتههای منابع داخلی، مرسدس-آاِمگ در حال کار روی پروژهای خرقِ عادت با کد R50 است؛ خودرویی با مونوکوک فیبر کربنی، وزن خشک کمتر از 2900 پوند (1315.4 کیلوگرم) و سقف قدرت 1300 اسب بخار!
توسعه قوای محرکه توسط Mercedes AMG High Performance Powertrains انجام میشود، همان بخشی که قلب هایبرید و بسیار پیچیدهی خودروهای فرمول 1 کمپانی را میسازد. براساس برخی شایعات، آرایش نهایی چنین خواهد بود: بلوک 2 لیتری 4 سیلندر توربوشارژردار در وسط خودرو (شاید نمونه V6 الهام گرفته از فرمول 1) و 3 موتور برقی (دو عدد در محور جلو و یکی در مجموعه جعبهدنده) با حداکثر توان چشمگیر 1000 اسب بخار.
طرح کلی خودرو شبیه به نمونههای مسابقهای لِمانز با سقف ثابت است. دربهای گالوینگ اشاره مقتدرانهای به مرسدس بنز بودن آن دارند و بیننده را به یاد مدلهایی همچون 300SL و C111 و C112 مفهومی میاندازد. راننده و سرنشین در موقعیت بسیار پایینی قرار میگیرند. پدالها و فرمان قابل تنظیم بوده و در کنار صندلیها کاملاً با ابعاد بدن سرنشین تطبیق مییابند. خبری از پنل تجهیزات نیست و همهچیز درون هدآپ دیسپلی و تَچ (Tach) اِلایدی نهفته است. آئرودینامیک از نوع فعال با فلَپهای تطبیقپذیر جلو و طراحی موسوم به Ground-effect floorplan خواهد بود. بالهی چندکاره عقب در سرعتهای بالا وارد حالت low-drag میشود، با تیغههای جانبی خود پایداری در پیچها و آئرودینامیکِ جلو تا عقب بدنه را تأمین میکند و نقش ترمز هوایی را نیز دارد.
کامپیوترهای آن-بورد (on-board) در پیست، به لطف سامانه تعلیق و تحویل گشتاور کاملاً متغیر و فرمانپذیری محور عقب، سریعترین خط حرکت و مناسبترین ترمزگیری در پیچها را انتخاب میکنند. سقف سرعت خودرو بستگی به فناوریهای روز لاستیکها دارد اما تخمینهای کلّی به عددی بیش از 220 مایل بر ساعت (354 کیلومتر بر ساعت) اشاره دارند. مهندسان دایملر همچنین در حال کار روی الگوریتمهایی هستند که بتوانند با تخمین تواناییهای راننده و افزایش تدریجی شتاب طولی و جانبی، راحتی و اطمینان رانندگی را بهبود بخشند.
رونمایی R50 بزودی در نمایشگاه پاریس بهمنظور بزرگداشت 50 سالگی آاِمگ انجام خواهد شد. درمورد تیراژ تولید باید بگویم دایملر از آن بهعنوان یک مدل مفهومیِ تک یاد کرده، اما توبیاس موئِرز رئیس آاِمگ تعداد 25 الی 250 دستگاه را مناسب میداند! البته این را هم در نظر داشته باشید که دایملر هماکنون تمرکز ویژهای روی برقی شدن دارد و در همین راستا، توسعه مدلهای تمام برقی یا سلول سوختی را به هایبریدها ترجیح میدهد.
به دلیل جلوگیری از حجیم شدن صفحه و برای راحتی بازدیدکنندگان ادامه مطالب در صفحه زیر گذاشته شده است