ویژگی های بهترین ضدیخ و ضد جوش خودرو
- بالا بودن دمای جوش
- بهرمندی از دمای انجماد قابل کنترل و مناسب
- فاقد خورندگی
- کف نکردن سیال
- محافظت از قطعات موتور خودرو
- بهرمندی از قدرت بالای انتقال حرارت
- عدم تاثیر روی رنگ بدنه خودرو
- پایداری شیمیایی بالا
- فاقد بوی نامطلوب
- قابل حل با آب
- داشتن کمترین میزان سمیت و عدم اشتعال
- کیفیت بالا (کیفیت ضدیخ به رنگ آن ارتباطی ندارد.)
- متناسب با محیط زیست و تجزیه پذیر توسط میکروب ها
- قیمت مناسب
ضدیخ برای تمام فصول
چرا با افزودن ضدیخ در ابتدای فصل سرد سیستم خنک کننده خودرو دچار نشتی می شود؟
وظیفه اصلی ضدیخ جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی سیستم است و پیشگیری از یخ زدگی و جوش آوردن در درجه دوم اهمیت قرار دارد. از آنجاییکه عموم مردم آگاهی کافی نسبت به مطلب بالا را ندارند ، همانند گذشته های دور ، ضدیخ را فقط در فصل سرد سال مورد استفاده قرار می دهند و پس از پایان این فصل اقدام به جایگزینی آن با آب خالص می کنند. این امر باعث می شود ، آب بدون مواد بازدارنده از خوردگی و زنگ زدگی موجود در ضدیخ، در خودرو به گردش درآید و باعث خوردگی سیستم شود.
از طرفی در ضدیخ ترکیباتی وجود دارد که از تشکیل رسوبات ناشی از املاح موجود در آب در داخل موتور و رادیات جلوگیری می کنند. استفاده از اب خالص باعث رسوب این مواد برروی محل های خورده شدهدر رادیات می شود و از نمایان شدن این نقاط جلوگیری می کند. پس از گذشت فصل گرم و ورود مجدد به فصل سرد ، مصرف کننده با تصور محافظت از خودرو و افزایش عمر آن اقدام به استفاده از ضدیخ میکند.
با استفاده از محلول مناسب ضدیخ و آب (ترکیب مناسب در “ضدیخ خودرو” شرح داده شد) ، ضدیخ شروع به انجام وظیفه اولیه خود ، یعنی از بین بردن رسوبات از روی سطوح داخلی موتور و رادیات می نماید، در اثر این اتفاق محل های خودرده شده که توسط رسوبات پوشیده شده بود بدون پوشش گردیده و دچار نشتی می شوند.
این پدیده باعث بروز دردسرهای گوناگونی برای تعمیر و رفع مشکل در خودرو می شود، که اگر به موقع تشخیص داده نشود به علت کمبود آب، موتور جوش آورده و آسیب جدی می بیند، در حالی که تمام این اتفاق ها می توانست با استفاده مداوم از ضدیخ در سیستم خنک کننده خودرو رخ ندهد.
تعویض مایع رادیاتور :
بسته به آب و هوای منطقهای که در آن زندگی میکنید، ضد یخ/ضدجوش/ضد زنگ سالی یک یا دو بار باید تعویض شود.
مراحل این کار ساده است :
1- مایع قبلی را کاملاً خالی کنید.
2- مایع جدید بریزید و هواگیری کنید.
مایع خنک کننده یکی از مواردی در خودرو است که معمولا هر ۲۰۰۰۰ کیلومتر بهتر است که تعویض شود چراکه خاصیت انتقال حرارت خود را از دسَت داده و دیگر مانند قبل موتور خودرو را خنک نمی کند برای تعویض مایع خنک کننده می توانید به نمایندگی خودرو مراجعه کرده و هزینه ی این سرویس را متقبل شوید و یا پولتان را در جیبتان نگه داشته و خودتان دست به کار شوید. برای فرا گرفتن این کار ساده با ما همراه باشید
مراحل تعویض مایع خنک کننده موتور (ضدیخ/ضدجوش/ضد زنگ):
1- بگذارید موتور کاملاً سرد بشود سپس درب رادیاتور را باز کنید. اطمینان حاصل کنید جایی برای دور ریختن ضد یخ کهنه دارید چون به شدت سمی و به حیوانات خانگی و سایر جانوران آسیب میرساند.
2- در قسمت پایین رادیاتور دنبال یک شیر T شکل یا درپوش بگردید. به این شیر یا درپوش، شیر تخلیه رادیاتور میگویند.ممکن است در برخی خودروها مثل ریو یک پیچ زیر رادیاتور باشد.در پژو405،پارس و سمند داخل کاپوت ، پائین رادیاتور دست راست است.
3- شیرهای تخلیه و هواگیری را (بر اساس نوع خودرو در فیلم ها نمایش داده شده است.) باز کنید و اجازه دهید تا مایع قبلی کاملاً خالی شود ، کمی آب از بالا در رادیاتور بریزید تا مایع قبلی کامل خالی شود.