صفحه اول صفحه دوم>>>
شمع چیست و چه کاربردی دارد؟
با شنيدن نام شمع spark plugs ممكن است سوالاتي مانند؛ شمع چیست ؟ شمع در موتور اتومبیل چه كاری را انجام می دهد؟ به ذهنتان خطور كند. حال به بررسي و شرح مختصري از اين قطعه در موتور اتومبيل مي پردازيم.
اولين عمل موثر شمع درموتور اتومیبل (یا انواع موتور)، آتش زدن مخلوط هوا و سوخت دراحتراق داخلی موتور است.شمع ماشين بايد پالس الکتریکی با ولتاژ بالا را همراه با ٢٥٠٠٠ ولت بصورت مكرر به داخل محفظه احتراق موتور انتقال دهد.الكترودهای با دوام را از بين آنهايي كه جريان الکتریکی را می توانند قوس داده يا جرقه بزنند تا مخلوط هوا و سوخت در سيلندر را محترق، پيش بيني و تهيه كنند. تحت شرايط فشار و حرارت شديد آماده اند تا ميليونها بار جرقه بزنند. ميزان عملكرد شمع در موتور خودرو همزمان با افزايش توان خروجی خودرو ، سخت تر و شديد تر می شود.
ساختار شمع
شمعها بطور كلی از چندین بخش تشكيل شدهاند:
1)بخش فلزی
2)عايق چينی
3)الكترودها
4)واشرها
5)مهره سرشمع
6)پودرهوا بند
بخش فلزی يا بدنه:
هر شمع دارای يك بخش فلزی است. بالای اين قسمت فلزی به شكل شش گوش است تا شمع به طور محكم درجای خود نصب شود.
قسمت پايين اين بخش رزوه شده به روی سر سيلندر پيچيده میشود يك الكترود منفی از قسمت پايينی بخش بيرون آمده است، يك واشر نسوز در زير رزوهها قرار دارد كه در مقابل لبه بيرون آمده جای گرفته است در محل قرار گرفتن شمع در سر سيلندر موتور واشر مسی با تركيبی از مس و آزبست با مقطع يو شكل (u) قرار گرفته تا از نشت گاز در اتاقك احتراق به خارج جلوگيری شود، در ضمن محل نصب بعضی از شمعها به شكل اوريب بوده و به خوبی آب بندی میشود. بیشتر شمهای امروزی دارای پیچی به قطر ١٤ میلیمتر می باشد. هر چند بعضی از شمع ها دارای ١٨ میلیمتر قطر و بعضی دیگر قطرشان١٠ میلیمتر است. معمولاً رزوه ها با گام ٢/١ یا ٥/١ میلیمتری می باشند که طبق مشخصات پیچ پایه شمع ها عبارتست از ٢٥/١ گاهی هم پیچ های قطورتراز ١٤ برای موتورهای دو زمانه و قطر کمتربرای موتور سیکلتها ساخته می شود.پایه شمع وقتی در سر سیلندر قرار گرفت بایدبا اطاق احتراق تراز باشد.چنانچه کوتاه تر انتخاب شود موجب جرم گیری شده و اگر بلندتر باشد قسمت بیرون زده داغ می ماندو در هر دو صورت ایجاد خودسوزی می کند.
عايق شمع :
عايق شمع از جنس نوعی سراميك است كه دربرابرحرارت، فشار و ولتاژ بالا بسيار مقاوم است.اين عايق طوری قرار داده شده كه از پوسته صدفی بيرونی، به وسيله يك واشر نسوز داخلی و تركيبات آب بندی كننده كاملا جدا است.
اين عايق علاوه براين كه الكترودمركزی رانگه میدارد به منزله يك محافظ برای الكترود نيز هست و جريان الكتريسيته مجبور است فقط از داخل الكترود بگذرد.عايق بايد در مقابل حرارت زياد، خنك شدن و لرزش مقاومت داشته باشد قسمت بالايی عايق كه درمعرض گرد و خاك است بايد هميشه تميز نگه داشته شود تا از هدر رفتن الكتريسته جلوگيری شود. در بعضی از انواع شمعها، عايقهای پشتهای وجود دارند كه گاه گاه میتوان از طريق اين پشته گثافتهاي جمع شده را دور انداخت.
الكترودها :
شمع دارای دو الكترود مياني (مثبت) و كناری (منفی) است كه به بدنه آن متصل هستند. الكترود ميانی در وسط عايق سراميكی قرار گرفته و در مقابل فشار زياد تا ٤٠ اتمسفر و حرارت بالا تا ٢٠٠٠ درجه سانتيگراد مقاوم است. الكترود كناری به پوسته فلزی چسبيده و با الكترود ميانی فاصله هوائی دارد كه فاصله دهانه شمع ناميده میشود. فاصله بين دهانه دو الكترود شمع، نخستين عامل جرقه زنی است. اين فاصله بايد مطابق خصوصيات موتور باشد،اگر فاصله دو الكترود خيلی كم باشد، جرقه ضعيف شده و موجب بد كار كردن و روشن نشدن موتور میشود.
اگر فاصله دو الكترودخيلی زياد باشد، موتور در دورهای كم خوب كارخواهد اما در دورهای زياد يا داشتن بار،به كوئل فشار زيادی میآيد و موجب روشن نشدن و يا بد كاركردن موتور ميشود. سطح الكترودها در قسمتی كه روبروی هم قرار میگيرند بايد كاملا موازی و به شكل چهار گوش باشند، به اين طريق جهش جرقه از دهانه شمع راحت تر صورت میگيرد.
الكترود ميانی شمعهای جديد دو تكه بوده و واير شمع به قسمت بالای آن وصل شده و قسمت پايينی تا داخل اتاقك احتراق ادامه پيدا میكند. در بعضی از مقاومت ١٠٠٠ اهم قرار داده شده است. اين مقاومت پارازيتهای راديو و تلويزيون را گرفته و همچنين عمر شمع را افزایش میدهد. جنس الكتروها از فلز ديرگدازی مانند آلياژ نيكل و يا آلياژ آهن و كروم است كه هم هادی جريان الكتريسيته خوبی بوده و نيز در مقابل حرارت زياد مقاومت میكند.
عملكرد شمع :
شمعها دارای دو قسمت هادی يا الكترود میباشند. يك الكترود به سيم درب دلكو و ديگری به بدنه، سر ديگر هريك از الكترودها در شمع و به فاصله كمی از يكديگر قرار دارند، موجی از ولتاژ قوی سبب القای اتصال می شود، جريان الكتريكی از كوئل به داخل درب دلكو گرديده و از آنجا از طريق وايرها به يكی از الكترودهای شمع میرسد.
سپس اين جريان از شكاف و فاصله بين دو الكترود انتهای شمع جستن كرده و به طرف الكترود ديگر و بدنه میرود و به اين ترتيب ضمن جهش جريان برق از شكاف و فاصلة بين الكترودهای شمع، مدار كامل شده و عبور جريان برق همچنان ادامه میيابد.
كامل كردن مدار برق يكی از كارهای مهم سيم پيچ ثانويه است، حقيقت مهم ديگر آن است كه وقتی كه جريان الكتريسيته از شكاف و فاصلة بين دو الكترود انتهای شمع مي گذرد، يك جرقه ايجاد میشود و اين آخرين كاری است كه مدار جرقه زنی انجام میدهد.
معنای، شمع سرد و شمع گرم و محدوده حرارتی :
به طور كلی شمعها به دو نوع، گرم و سرد تقسيم میشوند. شمع گرم به گونهای طراحی شده است كه دما به اندازه كافي در دماغه سراميك نگهداری شود تا رسوبات روغن و كربن بسوزند، در اين حالت حرارت، روی دماغه عايق پخش میشود.
نوع سرد به منظور جلوگيری از احتراق زودرس طراحی شده است. در اين حالت حرارت، سريعتر انتقال میيابد و به همين دليل است كه اين نوع شمعها درزمانی كه موتورها بايد بار زيادی را تحمل كنند، مورد استفاده قرار میگيرند. در نوع گرم، به دليل جريان بيشتر، سطح دماغه بيش از نوع سرد در معرض گازهای احتراقی قرار دارد و در مقايسه با شمع سرد، به درجه حرارت بيشتری میرسد.
اما در محدوده حرارتی، مهمترين شاخص عملياتی شمع موتور خودرو به شمار میرود،(توصيه میشود كه شمعها در محدودهای حرارتی گوناگون طراحی شوند). دليل در نظر گرفتن محدوده حرارتی آن است كه سر شمعها بايد دردماهای بالا عمل كنند تا از جرم گيری يا كثيف شدن جلوگيری شده و به اندازه كافی خنك بمانند تا ” پيش اشتغال ” نيز پيش نيايد سرعت انتقال حرارت- چه سريع، چه آهسته- به طراحی شمع مربوط میشود و تفاوت بين شمع گرم و سرد را نشان میدهد.
انواع شمع از نظرساختار جدید :
شمع سوپر(c)
شمع مقاومتی يا رزيستور (r)
شمعهای (سه الكترود) مسابقهای يا سه پلاتينه (d)
شمع با الكترود پلاتين (p) .
فیلتر هوا چیست؟
فیلتر هوا چیست و جایگاهش کجاست؟
فيلترهوا وسيله ای است که درخودرو، بر سر راه هوای ورودی به موتور قرار می گيرد :
1) ذرات و ناخالصی های موجود در هوا را جذب می کند
2) ميزان هوای مجاز ورودی به موتور را تنظيم می کند.
فيلتر هوا و موتور خودرو:
بدون فيلتر هوا مقادي ربسيار زيادی از ذرات آلاينده، قادرند اجزای مهم موتور مانند: سوپاپ ها، ياتاقان ها، رينگ ها ی پيستون و بدنه داخلی سيلندر را شديدا دچار سايش و فرسايش نمايند. ذرات متفاوت با اشکال و اندازه های متفاوت مثل ماسه، گرد وغبار، دوده، گرده، رطوبت و… درهوای ورودی به موتور وجود دارد که در صورت عدم جلوگيری از ورود آن ها به موتور باعث بروز صدمات جدی به موتور می گردند، فيلتر های هوا از ورود اين ذرات به داخل موتور جلوگيری کرده و باعث احتراق مناسب و حفاظت ازموتورمی گردد.
فيلتر هوا و مصرف بنزين:
فيلتر کثيف ونامناسب باعث افزايش ميزان مصرف بنزين می گردد. به دليل بالا بودن هزينه سوخت ، تعويض دير هنگام فيلتر هوا و نيز غير استاندارد بودن آن، از نظر ا قتصادی برای دارندگان اتومبيل مقرون به صرفه نمی باشد.
فيلتر هوا و حفاظت از محيط زيست:
در اثر کثيف بودن و نامرغوب بودن فيلتر هوا ،بنزين به صورت ناقص می سوزد و ناقص سوختن بنزين، آلودگی شديد هوا را به دنبال دارد.
عمرمفيد فيلتر هوا:
تمام فيلتر های هوا، عمر محدودی دارند، که پس از آن بايد تعويض و به درستی جايگزين شوند. استاندارد تعويض فيلتر هوا بين 3 تا 5 هزارکيلومتر ميباشد. به کار بردن فيلتر نامرغوب و غير استاندارد علاوه بر افزايش زياد مصرف سوخت می تواند صدمات زيادی را به موتور اتومبيل وارد سازد.
جايگاه فيلتر هوا :
محل جايگيری فيلتر هوا و شکل آن در اتومبيل های مختلف، متفاوت است. در صورتی که فيلتر هوا در اين جايگاه به درستی قرار نگيرد و درزهای آن به طور صحيح بسته نشود، هوای ورودی به جای عبور از سطح کاغذ از ميان درزها، وارد موتور شده و عمل فيلتراسيون انجام نمی شود.
در نتيجه به مرور زمان با ورود انواع ذرات معلق در هوا به درون موتور ،علاوه بر فيلتراسيون نامناسب، آسيب های بسيار جدی به بدنه سيلندر ها و پيستون ها وارد می آيد.
1-ظرفیت فیلتر هوا به چه معناست؟
به مقدار گرد و غباری که فیلتر می تواند، پس از پالایش هوا بدون برگرداندن آن به جریان هوای ورودی موتور در خود نگه دارد ظرفیت فیلتر گویند.
با پر شدن ظرفیت فیلتر زمان تعویض آن فرا می رسد. این مقدار در یک منطقه پر گرد و غبار همچون خاورمیانه حدودا ٥٠٠٠ کیلومتر برای فیلترهای کاغذی می باشد.
2-هوادهی فیلتر به چه معناست؟
حجم هوایی که در واحد سطح از فیلتر در واحد زمان می گذرد را دبی هوا ی گذری می نامند و با مقیاس فوت مکعب در دقیقه اندازه گیری می کنند. بطور مثال یک فیلتر هوای معمولی خوب برای پارس elx در حدود 319 فوت در دقیقه هوادهی دارد.
3-هوا دهی بالا چه نقشی در کارکرد موتور خودرو دارد؟
هوادهی بالا به معنی مقاومت کمتر فیلتر هوا در برابر جریان عبوری از فیلتر و ورودی به موتور می باشد. این بدین معناست که موتور نیروی کمتری برای مکش هوا به داخل خود به کار می برد و در واقع اتلاف نیرو کم می شود. همچنین امکان رسیدن هوای کافی بنا به مقدار مورد نیاز موتور ،به معنی اکسیژن بیشتر برای احتراق سوخت در موتور می باشد و این به معنی بالا رفتن راندمان موتور و افزایش قدرت خروجی آن می باشد.
4-اهمیت راندمان فیلتر های هوا در چیست؟
موتور خودرو یک محیط بسته است که تنها هوا و بنزین به آن وارد می شود. ورود ذرات میکرونی غبار هوا به داخل محوطه اتاق انفجار و چسبیدن به جداره سیلندر آنها به مرور زمان تحت سایش قطعات متحرک که با فشار بالا در موتور در تحرک هستند مانند ذرات کوچک سنباده عمل کرده و اصطکاک موتور و کوتاه شدن عمر آن را باعث می شود.
5-اگرهوای ورودی بدون مقاومت،افزایش قدرت به ارمغان می آورد پس چرا اصلا فیلتر هوا برای موتور قرار دهیم؟
اول آنکه بدلیل جواب سوال قبلی ، عدم استفاده از فیلتر هوا برای موتور بسیار خطرناک می باشد، از طرف دیگر فشار داخلی منیفولد ورودی توسط سنسورهایی کنترل می شود که این فشار می بایست در نقطه بهینه طراحی موتور باشد و همچنین وجود پدیده ای به نام ضربات پالس ورودی (pulse induction) که در صورت عدم وجود آن سیلندر به خوبی پر نخواهد شد.
6- آیا فیلتر هواباعث مصرف سوخت می شود؟
بدلیل بالا رفتن راندمان موتور و احتراق کامل تر امکان استفاده مناسب از سوخت فراهم می شود و در واقع موتور در دور پایین تر با باز شدن کمتر دریچه گاز ، بنزین یا گازوییل به قدرت موتور مورد نظر می رسد.در صورت رانندگی در شرایط مطلوب بطور متوسط 30% کاهش مصرف سوخت اندازه گیری شده است.
7-کثیف بودن فیلتر هوا چقدر می تواند در مصرف سوخت موثر باشد؟
این مسئله به قدری مهم است که اگر فیلتر هوا کثیف باشد و با سرعت 80 کیلومتر در ساعت حرکت کنید، با مصرف هر لیتر بنزین تقریبا نیم کیلومتر کمتر جلو میروید. مثلا خودروی شما اگر با مصرف هر لیتر بنزین معادل 15 کیلومتر جلو میرود، وقتی فیلتر هوا کثیف باشد همین مقدار بنزین مصرف میکند ولی معادل 14.5 کیلومتر جلو میرود.
شما می توانید با تعویض به موقع فیلتر هوا و استفاده از فیلتر استاندارد ضمن سالم نگه داشتن و بالا بردن عمر مفید موتور خودرو 20 تا 30 درصد مصرف سوخت خودروی خود را کاهش دهید.
8-چگونه فیلتر هوای خودرو خود را چک کنیم؟
برای بررسی فیلتر ، درپوش آن را باز کنید ( که با بست ها یا سایر اتصالات نگه داشته شده است). فیلتر را درآورده و در برابر تابش نور ( آفتاب ) قرار دهید.
اگر فیلتر خیلی تیره و پرتوهای عبوری از آن کم باشند ، نشانه گرفتگی بیش از حد فیلتر است و باید آن را تعویض نمود.
9-آیا راهی برای تمیز کردن و استفاده بیشتر از فیلتر هوا وجود دارد؟
با ضربه زدن به فیلتر بر روی یک سطح صاف و یا با استفاده از مکنده می توان اندکی عمر آن را تمدید کرد و با کاهش رسوبات قسمت های گرفته شده ، تا حدی منافذ آن قسمت ها را باز نمود. انجام این کارها رسوبات سطحی را برطرف می کند ولی برای جداسازی ذراتی که با بافت فیلتر ترکیب شده اند ، سودی ندارد و بهتر آن است که با تعویض به موقع فیلتر هوا عمر موتور خودرو را افزایش داد ، هرگز فیلتر کاغذی خشک را نشویید ، زیرا این کار سبب خرابی فیلتر می شود.( البته من هرگز اين كار را به دوستان عزيز پيشنهاد نمي كنم! زيرا بدليل آلودگي فوق العاده زياد فيلترهوا موجب بيماري هاي ريوي و دستگاههاي تنفسي خواهد شد).
فیلتر هوا و تأثیر آن در کاهش مصرف سوخت
مهندسین ايراني ثابت كرده اند، كه با رعايت مجموعه اي از نكات ساده فني كه به لحاظ علمي نيز كاملا اثبات شده است مي توان مصرف سوخت خودرو را تا ٣٠ درصد كاهش داد وعمر مفید موتورخودرو خود را بالا برد و آلودگی هوا را به حد اقل رساند ودرواقع رانندگان و صاحبان خودرو، با رعايت يك سري نكات فني و ثابت شده به لحاظ علمي مي توانند در موارد زیر به خود و خانواده خود یاری رسانند:
صرفه جويي در هزينه
مصرف بي رويه سوخت هاي فسيلي (بنزین ،گازوییل و…) بخشي از درآمد خانواده ها را به طور مستقيم براي تامين اين کالاي مصرفي کم دوام هدر مي دهد، همچنين هزينه هاي درمان و بهداشت خانواده ناشي از آلودگي هوا نيز به طور غير مستقيم در آمد آن ها را مي بلعد.
حفاظت از محيط زيست براي فرزندانمان
کاهش مصرف سوخت هاي فسيلي، امکان استفاده نسل هاي آينده از ذخاير طبيعي را فراهم کرده و کاهش پيامدهاي ناسازگار زيست محيطي حاصل از مصرف سوخت هاي فسيلي ، امکان زيستن در محيط زيست پاک را براي فرزندانمان فراهم مي کند.
تشخیص فیلتر آلوده
برای بررسی فیلتر ، درپوش محفظه آن را باز کنید (که با بستها یا سایر اتصالات نگه داشته شده است). موقع باز کردن کمی دقت کنید تا برای بستن به مشکلی برنخورید. همچنین اتصال یا سیمی را جدا نکنید. سپس فیلتر را درآورده و در برابر تابش نور آفتاب قرار دهید. اگر فیلتر خیلی تیره و پرتوهای عبوری از آن کم باشند، نشانه گرفتگی بیش از حد فیلتر است و باید آن را تعویض نمود.
با ضربه زدن به فیلتر بر روی یک سطح صاف و یا با استفاده از مکنده میتوان اندکی عمر آن را تمدید کرد و با کاهش رسوبات قسمتهای گرفته شده، تا حدی منافذ آن قسمتها را باز کرد. اگر دمنده هوا یا پمپ باد در اختیار دارید نیز میتوانید با فشار باد گرفتگی و آلودگیهای فیلتر را تا حد زیادی رفع کنید. انجام این کارها رسوبات سطحی را برطرف میکند ولی برای جداسازی ذراتی که با بافت فیلتر ترکیب شدهاند، سودی ندارد.
هرگز فیلتر کاغذی خشک را نشویید، زیرا این کار سبب خرابی فیلتر میشود. انجام این کار کمی در عمر فیلتر موثر است.ولی در نهایت باید آن را تعویض کنید. توجه داشته باشید سوراخ کردن فیلتر کثیف برای بهبود جریان هوای آن، هر چند در کوتاه مدت میتواند تنفس موتور را بهتر کند اما ممکن است باعث عبور ذرات گرد و خاک شود که این امر در بلند مدت آسیبهای جبرانناپذیری را به موتور وارد میکند.
کاتالیست خودرو چیست ؟
کاتالیست خودرو قطعه ای می باشد که درطراحی خودرو، در مسیر خروج دود اگزوز نصب می شودو با این کار میزان آلایندگی خودرو را کاهش می یابد. در اینجا می خواهیم بیشتر در مورد کاتالیست خودرو توضیح دهیم . به عنوان مثال بعضی افراد با حذف خودسرانه این قطعه موجب افزایش شتاب و قدرت موتور می شوند. آیا این مسئله صحیح است؟ در ادامه پاسخ این سوال را خواهیم داد.
همانطور که می دانیم همه خودروهایی که دارای موتور احتراقی هستند ، قطعه ای به نام اگزوز دارند . اگزوز خارج کننده ی دود حاصل از انفجارهای شیمیایی داخل سیلندر به هوای خارج می باشد. اِگزوز خودرو ،قطعه ای در خودرو و دیگر وسایل نقلیه است که دود حاصل از واکنش های شیمیایی را که در سیلندر ایجاد می شود به خارج از خودرو انتقال می دهد.
این تعریف اگرچه بیانگر عمده کار اگزوز می باشد اما امروزه ویژگیهای اگزوز افزایش یافته و وظایف دیگری نیز بر عهده اگزوز خودرو می باشد. سه وظیفه عمده اگزوز را می توان اینگونه توصیف کرد :
۱-کاهش آلایندگی
۲- کاهش صدا
۳-کاهش دما
اگزوز از سه بخش متصل شده موتور، قسمت میانی و بخش انتهایی ساخته می شود که در این میان کاتالیست به دلیل نیاز به دمای زیاد حدود ۸۰۰ درجه سانتیگراد در قسمت اول یعنی متصل به موتور تعبیه می گردد و بخشهای دوم و سوم در کاهش دما و صدا موثرند.کاتالیست خودرو می تواند برای کاهش خروج گازهای خطرناک حاصل از سوزاندن سوخت تاثیر بسزایی داشته باشد. در امور مربوط به تقویت موتور از اگزوزهایی استفاده می شود که کمترین مقاومت را در عبور گازهای خروجی داشته باشد که به تنفس بهتر موتور کمک بسزایی می نماید.
سیستم اگزوزخودرو به واقع قسمتی از خودرو است که پس از آنجا عمل دم توسط سیستم سوخت رسانی در کاربراتور و یا انژکتور عمل بازدم موتور توسط این سیستم انجام می پذیرد و مکانیزمی است که در محل خروجی دود از موتور استقرار یافته تا ضمن کاهش امواج صوتی و کاهش شدت صدای خروجی از موتور در حد استانداردهای مجاز شنوایی انسان، حرارت ناشی از احتراق در موتور را نیز به خارج از اتاق سرنشینان انتقال می دهد، ضمن آن که با عبور گازهای آلاینده محیط زیست از لایه های محفظه زنبوری مبدل های کاتالیست کانورتور با افزایش سطح تماس و تسریع در واکنش های شیمیایی، گازهای سمی و آلاینده اصلی محیط زیست نظیر منو اکسید کربن و هیدروکربن های نسوخته را به دی اکسید کربن و آب که مواد سازگار و مورد نیاز طبیعت هستند تبدیل می کند.

مشتریان باید بدانند که متوسط عمر کاتالیست چیزی حدود چهار سال است و پس از مدت زمان یاد شده باید قطعه مورد نظر تعویض شود بدین منظور است که تولید و عرضه یک اگزوز برتر مبتنی بر دانش و طراحی عملی، ضمن کاهش آلودگی های صوتی و شدت صدا در حد شنوایی مجاز و کاهش و انتقال حرارت ناشی از احتراق در موتور، سازگاری با محیط زیست و کاهش آلودگی های تنفسی، با ایجاد فشار برگشت مناسب بر شرایط عملکردی موتور و مصرف بهینه سوخت نیز اثر گذارده و ضمن فراهم آوردن شرایط احتراق کامل در موتور خودرو، کاهش مصرف سوخت و صرفه جویی های ارزی و اقتصادی زیادی را نیز نصیب کشور می نماید.
کاتالیست چیست؟ چرا باید باشد؟ و چرا نباشد؟ این قطعه در برخی موارد و بنا به مشاوره غیر صحیح برخی تعمیرکاران خودرو به مشتریان از سوی آنها برداشته میشود، این در حالی است که این کار علاوه بر معایبی که در بلندمدت برای خودروی شما به وجود میآورد، برای محیط زیست نیز مضرات زیادی به همراه خواهد داشت که با توجه به وضعیت کنونی هوای تهران، این مساله اهمیت بیشتری مییابد. البته احتمال میرود با توجه به موضوع هدفمندی یارانهها این موضوع اهمیت بیشتری یابد؛ چرا که بودن این قطعه بر روی اگزوز موجب کمتر شدن مصرف سوخت میشود.
بنا به موارد بالا که ذکر شد، توصیه اکید متخصصان خودرو استفاده از کاتالیست برای خودرو می باشد.
به دلیل جلوگیری از حجیم شدن صفحه و برای راحتی بازدیدکنندگان ادامه مطالب در صفحه زیر گذاشته شده است
**برای ورود به صفحه دوم اجزای مکانیکی کلیک کنید**